Det sägs att en bra idé kommer till efter att ett barn har fötts. Det hände oss!

Att maten är en central del i vårt liv har en lång historia med många timmars matlagning för både mig och min fru eftersom vi båda är kockar. Vi fick vårt första barn 2008, och eftersom han vägrade att äta kommersiell barnmat, började vi göra barnmat själva hemma. En dag på jobbet kom Giuseppe på en idé – vänta lite, kanske jag kan producera barnmat, och så började vi laborera!

Vår son satt på diskbänken och smakade samtidigt som vi lagade. Det var en fantastisk upplevelse varje gång att se hans ansikte förändras och uttrycka sina känslor vart efter nya smaker introducerades samt olika konsistensers gillande och ogillande. Hans nyfikenhet tog honom på en fantastisk smakresa genom åren och han visade oss bestämt vad som var mer gott än andra smaker och konsistenser. Han åt och äter fortfarande allt!

Vi bollade idén hemma, med vänner, och i skolan där Giuseppe lärde sig det svenska språket. Efter positiva svar och tyckande beslöt vi oss för att börja provlaga och laborera fram konceptet Peppes Barnmat. Vi lagade och levererade direkt till våra kunder. Det var en provtid för att se hur marknaden såg ut och hur hela produktionskedjan skulle utformas. Responsen var fantastik, barnen var nöjda och familjerna var verkligen glada att få leverans hem till sig från oss.

Vi har verkligen haft tur att möta människor som trott på idén och oss. De har hjälpt oss med illustration av märket Peppes, journalister har skrivit och berättat om oss, en dietist har gett oss råd och rön om hur näringsriktighet bör vara och sakteligen har denna unika produkt fötts. De har varit föräldrar till barn som verkligen satt fokus på mat och dess innehåll, för att säkerhetsställa en god och bra framtid för sina barn nutritionsmässigt. De har hjälpt oss ofantligt mycket med vad Peppes är och står för idag. Medveten, god, näringsriktig barnmat på burk! Nu efter 3 år har det hänt mycket. Peppes har utvecklats och idag är Peppes Barnmat inte bara färsk och svensk utan dessutom ekologisk och allergianpassad.

Peppe & Maria – Stort och varmt tack till våra söner Giulio Olle & Ennio samt alla ni som har stöttat oss och trott på vår idé!